Medewerker fastservice 

Medewerker Fastservice

Als medewerker fastservice ben je verantwoordelijk voor de korte verblijven van je gasten. Ze verwachten snelle levering voor niet al te veel geld. Je speelt hierin dan ook een grote rol, je neemt de bestelling op, bereid het product en rekent af met de gast. Of je nou ’s ochtends of ’s avonds laat moet werken, de gasten zijn bij jou altijd welkom.

Je werkt nauwkeurig en hygiënisch. Als het druk is ben je altijd extra inzetbaar en je werkt volgens een strakke planning. En dit allemaal tegelijkertijd. Je verkoopt bijvoorbeeld een goed belegd broodje en ondertussen ben je bezig met de bestelling hiervoor. 

Ook weet je jouw werkplek goed schoon te houden zodat je de gast niet afschrikt van de vuiligheid waar zij/haar broodje op wordt bereid.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het eerste leerjaar is verdeeld in vier modules van ieder tien weken. Tijdens de eerste module oriënteer je je je toekomstige werkomgeving. Je leert de verschillende bedrijven binnen de hubs kennen door middel van workshops en inspiratiesessies. Door actief onderzoek te doen, zie en leer je in een korte tijd de mogelijkheden binnen de sector.  

Vanaf module twee heb je per week twee praktijkdagen, twee leerdagen en een dag zelfstudie.  De praktijkleerdagen worden geroosterd in overleg met jou en het bedrijf. 

Praktijkdagen

Tijdens de praktijkdagen ben je gezamenlijk met mede studenten op de werkvloer van de hub aanwezig. Hier word je intensief begeleid, terwijl je ondertussen alle fijne kneepjes van het vak leert op de werkvloer.  De praktijkleerdagen kunnen ook in overleg met jou in het weekend ingepland worden.  

Vakken

Je weet als geen ander hoe belangrijk goed hygiëne op je werkplek is en hoe je snel een gast het naar tevredenheid kan brengen. Als medewerker fastservice heb je hier dagelijks mee te maken. Je leert over warenkennis en voedingsleer, hoe de meest grote apparatuur werkt, wat sociale hygiëne is hoe je hygiënisch en volgens plan kunt werken. 

Beroepsgerichte vakken

Binnen Gastvrij Fryslan worden de beroepsgerichte vakken zoveel mogelijk geïntegreerd in de praktijk. Je wordt voorbereid op deze praktijk door de vakdocent én de praktijkopleider. Samen leren zij je over:   

 • Warenkennis & voedingsleer
  Leer alles over eten en drinken.
 • Apparatuur
  Maak kennis met de verschillende apparatuur waarmee je kan komen te werken
 • Sociale hygiëne
  Het is belangrijk dat je weet hoe je om moet gaan met dronken of gewelddadige gasten. Zo weet jij hoe je op een correcte wijze kunt gaan handelen.
 • Gastvrijheid
  Leer hoe je gastvrij kunt zijn naar je gast om zo het bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.
 • Hygiënisch werken/HACCP 
  Zo weet je hoe je om moet gaan met hygiëne en voedselveiligheid op je werkplek.

Keuzevakken

Je kiest tijdens je opleiding nog een aantal keuzedelen. Je coach helpt je met kiezen uit het brede aanbod. Het niveau van je opleiding bepaalt hoeveel tijd je moet besteden aan keuzedelen. Het resultaat telt mee voor je diploma. Je ziet bij de opleiding van je keuze welke vakken je gaat volgen en vaak ook uit welke keuzedelen je kunt kiezen.     

Algemene vakken

De algemene vakken worden zoveel mogelijk verbonden aan de praktijk. Je kunt bijvoorbeeld on-the-job leren hoe je snel een bestelling levert.

 • Nederlands   
 • Rekenen   
 • Engels   
 • Duits   
 • Burgerschap & loopbaan   
 • Persoonlijke ontwikkeling  

Wat kan ik ermee worden?

Je kan op veel verschillende horecaplekken komen te werken, denk aan: IJssalons, buffetrestaurants, cafetaria’s, bezorgbedrijven, enzovoorts.

Kosten

We hebben alle kosten van de opleiding voor je verzameld, zo weet je waar je aan toe bent. De overheid betaalt een deel van je opleiding. Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent én op 1 oktober staat ingeschreven, moet je ook een deel zelf betalen. Hoeveel verschilt per opleiding.   

Voor de actuele kosten neem je een kijkje op het opleidingsoverzicht van Firda.   

Overige kosten

Je krijgt een lijst met alle boeken en spullen die je nodig hebt. Je mag zelf weten waar je ze koopt, als je er maar voor zorgt dat je ze op tijd hebt. Ook krijg je te maken met cursussen, excursies en/of reizen. Deze activiteiten zijn vrijwillig, je mag dus zelf weten of je hieraan mee wilt doen.  

Zelfstandig werkend kok

Wat kan ik ermee worden?

Je kan op veel verschillende horecaplekken komen te werken, denk aan: IJssalons, buffetrestaurants, cafetaria’s, bezorgbedrijven, enzovoorts.

Aanmelden

Dit is waarom je voor deze opleiding kiest

Bedrijven Icon

Praktijkervaring vanaf dag één

Studenten Icon

Zelf vorm geven aan je opleiding o.b.v. jouw leerdoelen

Hub Icon

Inspirerende leeromgeving

Bedrijven Icon

Praktijkervaring vanaf dag één

Studenten Icon

Zelf vorm geven aan je opleiding o.b.v. jouw leerdoelen

Hub Icon

Inspirerende leeromgeving

Direct je opleiding
volgen bij
onze hubs

Bekijk alle hubs

Agenda

Meer nieuws